De gegevens

Door de wetgeving van de GDPR (de nieuwe Europese privacyregels) kunnen deze gegevens niet worden weergegeven.

Sinds vrijdag 25 mei 2018 moet elke organisatie kunnen aantonen welke persoonsgegevens ze verzamelt en hoe de data gebruikt en beveiligd worden.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Wie helpt ons de gegevens aan te vullen?

1. In het boek “Zoektocht naar de Rechtvaardige Rechters” geschreven door Karel Mortier (gepensionneerde hoofdcommissaris v/d politie v/d stad Gent) en Noël Kerckhaert (gepensionneerd journalist) komt de naam Clauwaert in hoofdstuk VII, “Het onderzoek Luysterborgh” -Rapport van Ginderachter – blz. 191 punt 5. (Het gaat hier over een rapport dat werd opgesteld door een zekere ” Joseph van Ginderachter”- voorzitter van de rechtbank van Eerste Aanleg te Dendermonde) met betrekking tot een aantal losse bladzijden die werden teruggevonden in het bureau van Arsène Goedertier.
Zo staat er letterlijk vermeld : 5. X had een oude toegewijde dienstmeid Colette Clauwaert te Kalken, zij woont er samen met haar zuster en haar schoonbroer. (Hierbij dient vermeld te worden dat volgens ditzelfde rapport men met ‘X’ Arsène Goedertier bedoelt)
Verder in het boek , meer bepaald op blz 214 staat er : Zo duurde het tot 9 maart (vermoedelijk 1935 ???) alvorens de in het rapport van Ginderachter vermelde dienstmeid Colette Clauwaert uit Kalken werd verhoord. Zij was dan 70 jaar. Gedurende 31 jaar was in dienst bij de Goedertiers …….. Zij woonde in bij haar schoonbroer Bernard Van Damme.
Deze Colette komt voor in ons bestand met een zuster en enkel met de geboorte datum.

Nu de oproep: Wie kan ons een bidprentje en rouwbrief (origineel of copie) van
1. Clauwaert Coleta geboren te Kalken op 15/09/1863, overleden na 1935 als jonge dochter  van Joannes Baptist en van Victoria De Dapper.
2. Clauwaert Eulalie Florence geboren te Kalken op 10/12/1861. Overleden na 1935. Zij is de dochter van Jean Baptist en van Victoria De Dapper zij is gehuwd of reeds weduwe bij haar overlijden.
3. Bernard Van Damme echtgenoot of weduwnaar van Eulalie Clauwaert

2. Verder zoeken wij volgende rouwbrieven en/of doodprentjes van de volgende personen.

1. Adolf Clement Clauwaert, geboren te Parijs op 13/03/1897 en overleden op 23/06/1958 te Grembergen. Hij was echtgenoot van Diks Clementia Josephine. Bij zijn overlijden was hij ingeschreven te Wemmel.
2. Diks Clementia Josephine, geboren te Antwerpen op 24/06/1880; overleden te ?? op ????
3. Clauwaert Louise Caroline, geboren te Antwerpen op 23/04/1904, overleden te ?? op ????

 

Plaats een reactie