Geschiedkundige misvatting?

Is de geschiedenis ten gevolge van een onderzoek naar het ontstaan van de familienaam Clauwaert te herschrijven of minstens ingrijpend aan te passen? Zou deze tekst het antwoord kunnen zijn op het eerste en enige ontstaan van de familienaam? Zijn de overige teksten in een andere pagina van deze website achterhaald of zijn ze integendeel juist?

Bob Clauwaert heeft zich vastgebeten in een in 2002 actueel thema: de samenhang tussen de naam Clauwaert en Gulden Sporenslag.

Het antwoord op deze vraag hield de opsteller van dit werkstuk bezig bij zijn diepgaand onderzoek gesteund op diverse bronnen dankzij internet beschikbaar geworden. Graag had de opsteller opbouwende kritiek ontvangen en/of aanvullende gegevens, gesteund door mogelijke andere bronnen om de studie, die zeker nooit volledig afgesloten kan worden, aan te vullen.

De vraag dient gesteld of er geen geschiedkundige misvatting bestaat omtrent de naam Clauwaert. Er kan geen antwoord  worden op gegeven maar de lezer kan zelf grasduinen in de volgende bedenkingen.

 

 

Plaats een reactie